Flori de nunta Vatra Dornei - Suceava - Campulung - Gura Humorului

Florile joacă un rol foarte important la ceremonia de nuntă, deoarece aduc șarm și reprezintă un simbol unic al mariajului. Deseori alegerea florilor e o treabă anevoioasă, însă cu ajutorul profesionistilor din domeniu aceasta sarcina se va usura și puteti avea parte de aranjamente florale alese cu gust și rafinament. Dacă ești un pic mai superstițioasă poți afla de la noi semnificația florilor, ce reprezintă acestea și culoarea lor. Suntem siguri că nu veți da greș și veți alege florile după plac, fără a pierde vreun detaliu important.

Semnificatia ancestrala a buchetului de mireasa consta în credinta straveche ca mirosul florilor alunga spiritele rele, aducand noroc și prosperitate celei care il poarta. Dincolo de aceasta, simbolistica fiecarei flori din buchet, dar și a culorilor, va aduce noi semnificatii pentru buchetul de mireasa.

De exemplu pentru a exprima dragostea si pasiunea alegerea cea mai buna este de culoare rosie, dar florile rosii mai sunt și simbolul pudorii. Pentru a arata dragostea ascunsa, ai putea oferi în dar flori cu nuante de violet care mai semnifica și pacea, blandetea si curtoazia modesta, asociat cu rosu, insa, reprezinta amintirea. Movul și albul simbolizeaza prietenie, iar rozul frumusetea și puritatea, dar asociat cu mov inseamna devotament. Verdele reprezinta speranta, tineretea și succesul, iar albastrul se asociaza puritatii sentimentelor, iubirii pure și platonice, intelepciunii. Maroul este culoarea nelinistii, iar galbenul este sinonimul bogatiei și al reusitei, care în combinatie cu rosu semnifica ambitie, iar cu mov - mila.

Fiecare floare are simbolul ei, legat sau nu de aspect și culoare. Asadar, va prezentam în continuare semnificatiile celor mai uzuale flori care se folosesc în aranjamentele florale de nunta și indeosebi pentru buchetul de mireasa:

  Trandafirii Albi - sunt florile cele mai des folosite în buchetele de mireasă. Albul de regulă simbolizează puritatea, candoarea, inocența, valori asociate cu simbolistica nunții. De aceea buchetele de mireasa din trandafiri albi sunt poate cele mai răspândite în ziua de astăzi.

  Trandafirii Roșii - Roșul reprezintă pasiunea, dragostea nebună, iubirea carnală. Așadar buchetele de mireasă din trandafiri roșii sunt alese atunci când mesajul care se doreăte a fi transmis se apropie de aceste semnificații.

  Trandafirii Galbeni - simbolizează gelozia, posesivitatea. Buchetele de mireasă din aceste flori reprezintă o forma de expresie a posesivitătii, a cuplului care admite mai greu pe altcineva în preajmă, exclusivist, poate un pic egoist, dar foarte consolidat.

  Trandafirii Roz - Rozul, mai ales cel pal, este o nuanta care da foarte bine în aranjamentele florale de nunta, deci si în buchetul de mireasa. Trandafirul roz inseamnă "crede-ma" și este o culoare mai liniștită.

  Trandafiri în combinație de culori - Poate cea mai distinsă alegere, buchetele de mireasă din trandafiri, în diverse combinatii de culori dau o notă de eleganță, distincție, noblețe. Sunt ideale pentru nunțile cu stil, dar nu extravagante, ci elegante la modul clasic.

  Crinii - sunt flori foarte frumos mirositoare, foarte colorate și des utilizate în aranjamentele de nunta, fiind o alegere foarte potrivită. Denotă puritate, virtute, frumusețe, eleganță. De exemplu, aranjamentele florale din crini albi pot fi o alegere care să simbolizeze puritatea, dar să adauge și o nota deosebită de distincție și eleganță.

  Garoafele - sunt o alegere mai excentrică pentru buchete de mireasă. Garoafele simbolizează diverse sentimente în funcție de culoare (de exemplu garoafele roșii simbolizează capriciul, nestatornicia), însă de obicei nu se folosesc în buchetele de nuntă, fiind considerate flori “ieftine”. Totuți un asemenea buchet poate fi o alegere indrazneață și apreciată de asistență.

  Orhideea - În buchete de mireasă simbolizează exotismul, nota aparte, deosebitul, specialul. De aceea este o alegere foarte potrivită pentru a face mireasa să se simtă specială, unică, magnifică, de o frumusețe aparte, exotică, impresionantă.

  Cale - Buchetele de mireasă din cale au o notă de farmec aparte. Sunt apreciate mai ales de oamenii rafinați, iubitori de lucruri fine și rare, de frumusețe clasică și plină de un farmec sigur.

  Hortensii - reprezintă dragostea, recunostinta și sinceritatea. Hortensia mai poate semnifica și vanitate si laudarosenie.

  Crizanteme - considerate simboluri de adevăr și ințelepciune, pot fi o alegere reușită pentru buchete de mireasă mai ales primăvara, atunci când sezonul este potrivit pentru aceste flori, iar temperatura nu este foarte ridicată pentru a nu favoriza ofilirea acestora.

  Frezii - simbolizează prietenia și inocența, o combinație delicată, nobilă, ca și florile în sine. Cu un miros cu totul special, buchetele de mireasă din frezii sunt întâlnite totuși rar, datorită fragilității florilor. Dacă optați, însă, pentru un asemenea buchet, efectul de delicatețe, fragilitate și inocență este garantat.

  Iriși - reprezintă credința, ințelepciunea, soarta. De aceea buchetele de mireasă din iriși sunt poate înainte de toate recomadate persoanelor religioase, înclinate spre spiritualitate și credință în general.

  Lalele - pot fi folosite de regulă în perioada de primavară-vară, transmit eleganță, grație și diplomație și se potrivesc unei mirese rafinate. Buchetele de mireasă din lalele dau o notă de proaspăt, având și o semnificație de renume, faimă, așadar pot reprezenta cu succes o nuntă pompoasă, cu faimă, renumită.

  Floarea Soarelui - salbatică și rustică în acelați timp, este simbol al loialității. Deci aranjamentele din floarea soarelui pot semnifica credința mirilor unul în celălalt, încrederea, fidelitatea, promisiunea de statornicie.

  Bujorii - sunt flori de primavara, delicate și foarte parfumate. Sunt unele din cele mai cultivate plante pentru flori, asta inca din cele mai vechi timpuri și tocmai de aceea nu sunt putine miresele care opteaza pentru un buchet din bujori la nunta. Prin simbolistica lor, bujorii se potrivesc unei mirese elegante, sensibilă și grațioasa.

  Lăcrămioarele - sunt simbol al inocentei, iar mireasa care va dori aceste flori în buchetul ei, este considerata o mireasa credincioasa, fina, copilaroasa.

  Lavanda / Levănțica - este o plantă foarte parfumată și tocmai de aceea unele mirese o preferă pentru buchetul din ziua nunții. În plus, în trecut se credea că florile de levănțică aduc fericirea celora care le poarta.

  Flori de Câmp - au ceva din sălbăticia celor ce cresc liberi, neîngrădiți, lipsiti de prejudecăți, în general nonconformiști și plini de viață. Buchetele de mireasă din flori de câmp sunt rare, însă au o frumusețe sălbatică, neîmblânzită, deosebită.

 

Mai sunt câteva flori, ce-i drept foarte rar folosite, care sunt asociate cu anumite trasături mai puțin plăcute: Gălbenele  -  mireasă geloasă   ;   Narcise albe  -  mireasă narcisistă, egoistă   ;   Petunii  -  mireasă furioasă   ;   Boboci de trandafir  -  mireasă copil, nepregătită pentru viața de familie   ;   Nemțișori  -  mireasă frivolă, nestatornică   ;   Zambila  -  mireasă grăbită   ;   Mimoze  -  mireasă mofturoasă.

Ca orice alt eveniment important, nunta este inconjurată și ea de superstiții, iar buchetul miresei nu putea să facă excepție. Aducătoare de noroc sunt florile de măr și soc, iasomia - este simbol al bogăției și levănțica, reprezintă începutul unei vieți de familie armonioase. O căsnicie fericită se spune că vor avea și miresele care adaugă în buchet câteva fire de iederă. Dacă mai pui și un trifoi cu patru foi, norocul îți este garantat atât în căsnicie, cât și în viață.